Beste vissers,

Nu het seizoen weer in volle gang is wordt het tijd om eens een bewezen feeder voertje onder de loep te nemen. Wij, van Team Moordrecht, vissen hier al jaren mee en zijn hier erg tevreden over.

Al sinds jaar en dag produceert Verpa "Feeder Geel" en "Feeder Speciaal" en over deze twee wil ik het graag hebben. Beide soorten zijn uitermate geschikt om mee te feederen maar een combinatie van beide is killing. Is het water donker en staat er een behoorlijke stroming dan gebruiken we naar verhouding meer Geel dan Speciaal. Is het water wat helderder en is er weinig stroming dan zijn de verhoudingen andersom.


feedervoer.jpg - 79.74 Kb

De bereiding van dit voertje is erg belangrijk en wordt vaak onderschat. Zelf adviseren wij om de avond van te voren alvast te beginnen. Ik weet dat de meningen hierover verdeeld zijn maar ik zal vertellen hoe wij het doen. Beide soorten mengen we droog in de gewenste verhoudingen. We voegen er nog wat extra smaakjes doorheen zoals koriander, anijs of venkel. Daarna voegen we water toe en laten het een tijdje staan. Na ca. 15 minuten gaat het hele boeltje door een grove zeef. je merkt dat het nu behoorlijk is ingedroogd en nog niet klaar voor gebruik. Omdat we niet in ons visschuurtje kunnen zien hoe de watertoestand is stoppen we hier met de voerbereiding.

De volgende dag, aan de waterkant gaan we verder. We bekijken het water en maken een inschatting. Je kan het voer wat donkerder, zwaarder of lichter maken en verder bevochtigen en hierna nogmaals 1 of 2 keer zeven. Zorg ervoor dat het voertje niet te nat (plakkerig) is maar wel genoeg bevochtigd is zodat er niet te veel zwevende deeltjes in zitten. Het relatief droge voer wordt verder bevochtigd door op het laatste moment geknipte wormen, mais, maden en casters toe te voegen. Zorg er wel voor dat je voldoende voer hebt aangemaakt voor de gehele vissessie. Het lukt je nooit om exact het zelfde voertje met de zelfde samenstelling te maken als blijkt dat je voer tekort komt voor het laatste uurtje. Een kleine verandering in voersamenstelling kan er voor zorgen dat de vis ineens weg is en dat is niet prettig als je net lekker in de wedstrijd zit. Het voer wat je na de vissessie over hebt kan je altijd nog invriezen voor een andere keer.

Tot slot nog dit:

Hoe goed je voer ook is, het is geen wondermiddel. je kan alleen wedstrijden winnen als alle aanwezige factoren goed in evenwicht zijn. We hebben het dan over factoren als voer, loting, techniek, materiaal en natuurlijk de visser zelf. Als er iets mis is met 1 van deze factoren dan kan de rest wel  in orde zijn maar dan win je geen wedstrijden.

Team Moordrecht