Ron Hofland kampioen 2014 van H.S.V. Moordrecht

De competitie van de H.S.V. Moordrecht begon op 5 april 2014 met de openingswedstrijd in de Oude Rijn in Bodegraven Dorp. De laatste wedstrijd vond 27 september 2014 plaats in hun eigen water, Het Kanaal in Moordrecht. Tussendoor werd er gevist in de gehele regio. Ze visten veel in de Oude Rijn maar ook in Het kanaal door Voorne, De Leidsche Vliet, Aarkanaal en de Bernisse. In totaal 17 wedstrijden en de beste 12 tellen mee voor het Kampioenschap. Gemiddeld zijn er tussen de 17 en 22 deelnemers.

Dit jaar ging de strijd eigenlijk maar tussen twee vissers, beide vissend voor Team Moordrecht. Na een heel constante reeks met 4 overwinningen en een gemiddelde van 2.5 punten per wedstrijd en een totaal gewicht van ruim 87 kg werd Ron Hofland clubkampioen gevolgd door Erik Faas.


moordrecht.jpg - 145.78 Kb

Dit jaar had Ron besloten om de competitie en de meeste andere wedstrijden niet meer met vismeel te vissen. Voor hem is dit een principe kwestie. Zijn voertje bestond uit UK Bream en Black Magic. De verhouding hing af van het water waar er werd gevist. Soms gingen er wat additieven doorheen als belgisch Geel, gemalen hennep en gemalen venkel. Natuurlijk alles van Verpa. Het maakte niet uit op welke manier hij viste. Dit voer gebruikte hij voor de vaste stok, feeder en zelfs voor de method met goed resultaat en zal hier komend jaar mee doorgaan.

Wedstrijdcommissie van HSV Moordrecht