Nick Eestermans Nederlands kampioen junioren categorie B

nk_nick2.jpg - 3.84 Mb

Afgelopen weekend vond het NK junioren zoetwatervissen 2014 plaats aan de Arkervaart te Nijkerk. Er werd gevist in 3 leeftijdscategorie├źn nl. A ( tussen 17 en 21 jaar), B ( minimaal 13 en maximaal 16 jaar ) en C ( minimaal 9 en maximaal 12 jaar). In Cat. A deden 38 deelnemers mee, in Cat. B 44 en in Cat. C 25. De vangsten bestonden hoofdzakelijk uit baars, voorn, grondel, bliek en soms een winde.

Mandy Swart van HSV "t Baarsje werd winnaar in de jongste groep. Zij won met 1.566 gram. De oudste groep werd gewonnen door Martijn Bakker eveneens van HSV 't Baarsje met 2.907 gram.

Wij van Verpa/Geers zijn trots op het feit dat de B- categorie werd gewonnen door Nick Eersterman van HSV Beesd e.o. met 2.628 gram. Nick vist, ondanks zijn jonge leeftijd, al jaren voor Verpa/Geers en doet dit niet geheel onbetuigd. In de Arkervaart viste Nick met een mengsel van Brasem Mix, special concours en Voorn Black. Nick was van te voren wezen trainen en dat was erg zinvol. Hierdoor wist hij dat je met pinkies de meeste vis kon vangen en dat was ook tijdens de wedstrijd het geval. hij ving tussen de 75 en 100 stuks en dit was voldoende voor de overwinning.

Nick, van harte gefeliciteerd namens het gehele Verpa/Geers team.


nk_nick3.jpg - 3.28 Mbnk_nick4.jpg - 1.23 Mb