Jublileumwedstrijd RKDEO voor NINA foundation

Zondag 6 juli organiseerde de RKDEO Visclub uit Nootdorp een jublileum koppelwedstrijd in de Vliet tussen Leidschendam en de Knip. Het bijzondere van deze wedstrijd was dat het merendeel van de opbrengst ten bate was van een goed doel nl De NINA foundation. Deze foundation zet zich in voor kinderen met het Angelman Syndroom. Dit is een aangeboren neurologische stoornis, gekenmerkt door motorische en verstandelijke beperkingen, ernstige spraakstoornis, typische gelaatskenmerken en vaak, doch niet altijd, epilepsie.

Om 5 uur in de ochtend was de kantine open voor de wedstrijdvissers.

Maar om ca 4 uur waren er al mensen van de organisatie aanwezig om voorbereidingen te treffen, zoals het klaarzetten van de prijzentafel tbv de loterij, het opstellen van de inschrijftafels, papierwinkel klaarleggen, kokers tbv de loting, inrichten van wedkantoor PIETJE etc. etc. En dat terwijl het meeste al door ongeveer 10 enthousiaste leden op zaterdagmiddag was klaargezet!

LOTING

Al snel na 5 uur begon het vol te lopen. Vanaf half 6 tot half 7 kon er geloot worden voor het kantnummer waar de vissers zelf dus hun plek voor de wedstrijd bepalen. Altijd spannend natuurlijk, hebben we een gunstig nummer want er staan fantastische prijzen klaar. Na het loten kon iedereen zelf bepalen direct naar de locatie te gaan of toch nog maar een bakkie te doen! Dat laatste gebeurde, de stemming met inmiddels ruim 120 man (60 koppels) zat er zo goed in dat het wel een kippenhok leek. Uniek feit is dat alle 60 koppels aanwezig waren, dit komt eigenlijk nooit voor, er komen er meestal toch een paar niet opduiken. Dit is natuurlijk een geweldig positief signaal. Hieruit blijkt dat door de goede communicatie door de organisatie iedereen zo enthousiast gemaakt is dat niemand het wilde missen. Bij wedkantoor “PIETJE” werden goede zaken gedaan. Hier konden de vissers het totale gewicht van de gevangen vis op die dag raden. De inleg werd deels in prijzen voor de beste goklustigen weer uitgekeerd maar het meeste was voor de NINA Foundation.

Ondanks het feit dat de wedstrijd van ondergeschikt belang was, werd er toch gestreden langs de waterkant. De vangsten waren redelijk en zoals altijd heb je positieve en negatieve uitschieters. Na afloop was er een uitgebreide prijsuitreikning mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren waarvan Verpa er 1 van was.

Hoeveel was er door de sponsors voor de NINA gedoneerd? De voorzitter nodigde Marloes hiervoor uit. Een heuse cheque zoals in de Postcode Miljoenenjacht werd door de voorzitter ingevuld. Er kwam het geweldige bedrag op te staan van € 10.000,-, wat mogelijk na het opmaken van de eindbalans nog meer zal blijken te zijn. Marloes nam aangenaam verrast onze cheque aan en verzekerde ons dat dit geld geen betere bestemming kan krijgen. Iedereen in de kantine was duidelijk onder de indruk, zo’n mooi doel en dan zo’n geweldig resultaat.

Alle sponsors hebben dit uiteindelijk mogelijk gemaakt……….geweldig bedankt!

Na dit officiële deel was de loterij aan de beurt. Onder de bezielende leiding van “mister” loterij Ruud werden in rap tempo met behulp van de aanwezige “loterij meisjes” de lootjes getrokken en de prijzen aan de winnaars afgegeven. Wat een geweldige happening was dit ook weer, zeer veel prijswinnaars die met een tevreden gevoel hieraan zullen terugdenken. De kantine bleef na alle officiële delen nog lange tijd bomvol, er werden heel veel positieve reacties door de organisatie ontvangen. Daar doe je allemaal voor.

 

Een enthousiast idee, een nog enthousiastere organisatie, en goed doel steunen, heel veel mensen een fijne dag gegeven en een mooie blijk van saamhorigheid naar onze vereniging, sportclub RKDEO.

In een woord….PRACHTIG.. Mooi om hierbij te horen en een steentje bijgedragen te hebben. Als voorzitter ben ik super, maar dan ook echt super trots op dit clubje binnen onze CLUB.

 

Aad de Koning

Voorzitter RKDEO visclub