Wim Meulman & Albert Meijer winnenTweedaagse koppelwedstrijd Oosterhornkanaal

Nadat we Vrijdagavond met zijn vieren het parcours hebben uitgezet kan de wedstrijdbeginnen, De eerste dag is toch altijd best wel spannend.Komt iedereen? Blijven debordjes langs het parcours staan? En al dat soort zaken maakt het extra spannend. Wij zijn zaterdag allen vroeg al bij Old Inn, de loting kan beginnen, iedereen is aanwezigdat is toch in één woord geweldig! Wij loten zelf nummer 8 naast Bert en Nanne op 7 links voor de brug, na het opbouwen beginnen we aan de wedstrijd met een oranje toeter wat een lawaai dat ding! Mijn oren piepen nou nog, nu waren de verwachtingen dan ook vrij hoog er werd donderdag zeer goed werd gevangen door recreatieve vissers die op het parcours zaten te vissen.

oosterhorn1.jpg - 342.06 Kboosterhorn2.jpg - 263.47 Kb

Na het eindsignaal blijkt dat in ons vak goed is gevangen. Op kop zaten A Meijer & W Meulman zij vingen 22 kg hiermee winnen zij het vak vandaag. Het andere vak rechts over de brug is ronduit slecht, daar gaat de winst naar de Benny, s (B specken & B Schepers) met 3195 gram, zelf waren we tweede met 14 kg met dank aan mijn koppelmaat die heeft ons met 5 dikke winde, s een mooi gewicht bezorgt. Ik zelf heb één van de weinige brasems van vandaag weten te vangen en een platvis met wat grut.

Dat belooft wat voor dag twee, Wij moeten nu zelf naar het slechte vak. De volgende ochtend vol goede moed weer naar Old Inn.Iedereen is vlot met loten en we kunnen mooi op tijd naar het water. Wij loten stek 18. We maken drie voer plekken kort in het midden en ver.Je vangt normaal de vis kort daar.Bij ons was er kort geen beet te krijgen. Uiteindelijk zaten we alle twee ver te vissen. Na drie uur vangt Edwin weer een Winde (heeft hij nu patent op aangevraagd) daarna verspeeld hij een joekel van een Winde. De Winde gaf eerst de indruk niet zo groot te zijn door vlot even het kanaal over te zwemmen.Hierna gaf hij vol gas. Gevolg doeiiiiiiiiiii weg Winde van 3 kilo. Edwin huilde dikke tranen (waarom ik en waarom nu, en nog iets), ik heb hem maar getroost en moed ingesproken. Hierna hebben we ons weer bezig gehouden met de wedstrijd. Ja, dat hoort ook bij het koppelvissen. Ik zelf vang nog twee grote baarsen. Vier minuten voor tijd komt de beet waar je al 12 uur op zit te wachten. Tik, tik en langzaam loopt de top krom, ik sla aan en ja hoor bonk, bonk en dat nog 10 keer, en na 10 meter of zo is hij los, gewoon foetsie. Wat er toen is gebeurd hou ik maar even voor mij zelf. Het is wel heel menselijk wat er is gebeurt. Na het eindsignaal blijkt dat er toch meer vis is gevangen dan op dag één.Het klassement kan worden opgemaakt.

oosterhorn3.jpg - 375.59 Kboosterhorn4.jpg - 261.11 Kb

Vandaag winnen W.Meulman & A.Meijer opnieuw hun vak met 14 kg. Het andere vak word gewonnen door A Drenth & R Aukes met bijna 30 kg. Binnenkort houden we nog een wedstrijd op Amsweer op het Eemskanaal, dus hou het even in de gaten op de witvisser, het zal waarschijnlijk in augustus zijn.

Iedereen hartelijk dank en tot ziens.
F.O

oosterhorn5.jpg - 211.99 Kb

De uitslag:

 

1 W Meulman & A Meijer 36.900 kg
2 R Aukes & A Drenth 31.135
3 E Smit & F Orsel 18.400
4 N Potze & B Brink 17.040
5 H Martens & Vd Klei 16.080
6 R Koekoek & H Dimmendaal 13.845