1ste Topcompetitie Lage Vaart te Almere

Deze dag was ik begonnen op alleen 11.5 meter. Uit informatie die we hadden gewonnen was de visserij niet super en werd er eigenlijk alleen op 11.5 m gevangen en op een kortere lijn niet. Ik had besloten om alleen maar met puur voer te gaan vissen en dan minder aan te voeren in het begin. Ook deze beslissing was genomen naar aanleiding van de verkregen informatie. Als voer had ik gekozen voor Verpa special concours brasem etang en Verpa special concours voorn. Dit in een verhouding van 50/50. Dit is een fijn voer qua structuur met weinig voedingswaarde maar waar wel werking op zit om de vis aan te trekken.


wanda4.jpg - 106.74 Kbwanda5.jpg - 120.92 Kb

Deze wedstrijd werd ik 5e. Ik had 321 gram gevangen. De vangst bestond uit 5 baarsjes en 2 voorntjes. Het was een moeizame visserij waarbij het wisselen tussen dieptes en dobbers af en toe een beet opleverde. Ik had gevist met dobbers van 0.4 tot 1.0 gram en haken van 22 tot 20 met onderlijnen van 0.07 en 0.08 mm. Was niet echt super tevreden maar had wel al mijn beten verzilverd dus meer zat er niet in.

2de Topcompetitie Lage Vaart te Almere

Deze dag heb ik hetzelfde aangepakt als de 1ste dag. Met het enige verschil het voer wat ik gebruikte. Omdat de 1ste dag toch 2 meiden platte hadden gevangen en ik het idee had dat er misschien wat meer vis op het parcours zou komen in de nacht. Ik had nu als voer gekozen voor Verpa Special concours brasem etang, Verpa special concours brasem en Verpa special concours voorn in de verhouding 50/25/25. Toch om een iets meer aantrekkelijker voer te krijgen voor eventueel een brasem. De opzet van de topsets was precies hetzelfde als de 1ste dag. Ik kreeg in het begin weinig tot geen beet alleen een baarsje had ik gevangen en had paar keer schiet beten gehad. Na 1 uur en 15 minuten kreeg ik weer een beet en dit was een platte. Echter nadat deze aan de oppervlakte kwam, draaide hij een keer en schoot los van de haak. Dit was zeer balen omdat er niet veel werd gevangen. Mijn buurvrouw ving 5 minuten later wel en platte.


wanda6.jpg - 117.02 Kbwanda7.jpg - 123.03 Kb

Nadat ik deze vis verspeelde krijg ik nog een beet van een baarsje en toen was het echt over. Na 2.5 uur had ik de dobber op de grond gelegd met een iets grotere haak zodat ik een dikke vis niet weer verspeelde. Ik krijg niet echt een beet maar wou mijn dobber liften. Op dat moment schiet de 0.9 mm groene Verpa elastiek uit de top. Na een zenuwslopende dril van 30 minuten ving ik uiteindelijk een brasem van ruim 2 kg in zijn borstvin. Ik ving hierna nog een voorn en een posje. Mijn eindgewicht was 2.572 kg. Dit was genoeg voor een 2e plek. Ik was zeer tevreden want met die verspeelde vis had ik toch niet kunnen winnen.


wanda8.jpg - 120.16 Kb

3de Topcompetitie Havenkaal te Assen

Voor deze wedstrijd waren we daags van te voren nog wezen trainen om de ervaring en informatie die we hadden van dit water te testen of dit nog klopte. Na deze training had ik besloten om kort te vissen op 4 of 5 delen afhankelijk van het bodem verloop, en op 11.5 m. De dobbers die ik gebruikte voor kort waren 0.3 en 0.5 gram met haken 20 en 18 op 0.08 mm onderlijnen. De dobbers voor ver waren 0.5 t/m 1.5 gram haak 20 t/m 16 en allemaal op 0,08 mm onderlijnen. Het voer wat ik gebruikt heb was voor kort Verpa special concours met Verpa special concours voorn. Voor ver Verpa special concours brasem etang met zwarte bosgrond in de verhouding 75/25.

Ik zat vandaag op een kop plek. Ik ving uiteindelijk 70 voorntjes en een brasem. In de laatste 20 seconden kreeg ik een beet. Dit bleek een brasem te zijn en ik heb zo hard als ik kon de hengel naar achteren gebracht, afgestoken en getrokken aan mijn topset. Helaas schiet de dikke brasem net voor mijn schepnet los en bleek dat ik nog maar 2 seconden over had. Dus op een of andere manier de vis binnen halen was toch niet gelukt. Jammer, dit bleek achteraf de vis voor de wedstrijd te zijn. Ik werd nu 4e met 3.131 kg en nummer 1 had 3.914 kg. Jammer maar ik heb een leuke gehad met een hoop stuks.


wanda2.jpg - 102.41 Kbwanda4.jpg - 106.74 Kb

4e Topcompetitie Havenkanaal te Assen

Deze wedstrijd pakte ik op dezelfde manier aan alleen heb ik het voer voor ver wat aangepast omdat er toch blieken en brasems waren gevangen. Ik had nu Verpa special concours brasem met Verpa special concours brasem etang gemaakt in de verhouding 50/50 en aan dit mengsel 50 % bosgrond toegevoegd. Dit omdat ik een gerichter voer wilde voor grotere vissen maar tevens de vis niet wou overvoeren.

Ik begon de wedstrijd op 5 delen en ving wat kleine vis. Na ongeveer 1.5 uur ben ik lang gaan vissen omdat er toch al een paar half-wasjes en 2 platten waren gevangen. Hier kreeg ik een beet die ik miste door de harde wind. De volgende beet was wel raak en ik ving een half-wasje. ben hierna weer kort gaan vissen want de wind was echt te hard om fatsoenlijk de hengel te hanteren. Kort ving ik weer een paar visjes maar dit zette niet echt door. Ben toen weer lang gaan vissen en vanaf dat moment heb ik alleen nog maar lang gevist. Ik ving toen 2 half-wasjes en heb daarna besloten om wat voer met geknipte pieren te brengen omdat ik al 3 half-wasjes had. De volgende beet was een brasem en die ving ik. Ik ving uiteindelijk 4 platten en 6 half-wasjes.

Ik was hier zeer tevreden mee en na de weging bleek ik 6.089 kg te hebben gevangen. Dit bleek later genoeg voor de winst te zijn. Dus nu was ik helemaal blij. Dit maakte het weekend helemaal goed.