Team Kampioen van Federatie Groningen/Drenthe

Op zaterdag 17 juni 2014 zijn de Federatieve Selectiewedstrijden Individueel en Korpsen gevist.

De weersomstandigheden waren prachtig. Waar vorige week de regen nog met bakken uit de lucht viel, regende het nu zonnestralen. Helaas regende het geen vissen. De vangsten vielen over het algemeen tegen. Her en der vingen mensen nog een grote brasem, wat de vangsten wat omhoog krikte, maar er werden vooral veel 'snotters' of posjes gevangen. Uiteindelijk kon bijna iedereen iets ter weging aanbieden.


federatie kampioenschappen.jpg - 109.81 Kb

De Federatieve Kampioen Korpsen is het tweede korps van De Blankvoorn uit Blijham ( beter bekend onder de naam Verpa/Geers Noord) geworden, met 19 wedstrijdpunten. De tweede plaats werd behaald door het derde korps van Het Baarsje uit Klazienaveen met 21 wedstrijdpunten. Daarachter met 26 wedstrijdpunten en dus derde, is geworden het tweede korps van Het Baarsje uit Klazienaveen. Omdat zij zich al hebben geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap door hun 10de plaats op het NK van 2013, betekent dit dat ook het korps dat de vierde plaats heeft behaald, De Schaopwas uit Eext met 28 wedstrijdpunten, wordt afgevaardigd naar het Nationaal Kampioenschap.


team verpa geers noord.jpg - 199.43 Kb

bovenste rij, van links naar rechts: Martijn Smid, Marcel Heijnen en Rene Bruins

onderste rij, van links naar rechts: Rob Kuil en Albert Meijer

Voersamenstelling: 1 kg. 'Kanaal' en 0,5 kg. 'Voorn'. Verschraald met zwarte leem. Deze leem is zacht en fijn van structuur en toch een mooie bindkracht waardoor in de ballen het nodige aas kan worden verwerkt. Tevens de leem gebruikt om aas bij te cuppen.