Sterke laatste dag van het Nederlands team

zuid afrika 24 nov 1.jpg - 62.07 Kb

Vandaag de krachten weer bij elkaar geraapt en de leeuwen vochten zich kranig terug vandaag! Henk Roskam verruilde zijn plek op de reservebank met Theo en liet zien dat zijn deelname geen verkeerde keus was. Hij won zijn vak en won de 2e dag overall Super!! Marco Hofman en Leo Koot viste allebei een 3!! Arnout v/d Stadt een 9 en Dirk Ekkelenkamp een 14. We werden overall 2e vandaag. We weten nog steeds niet waarom we het gisteren niet op de rit kregen, ik denk gewoon pech!


zuid afrika 24 nov 5.jpg - 37.41 Kb

Door gisteren konden we verder geen potten meer breken en speelde de strijd zich af tussen de landen die het gisteren ook goed deden. Ondanks hun strijd lukte het de Hongaren en de Engelsen niet om de Zuid Afrikanen van de overwinning af te houden. Zij wonnen de strijd met maar 39 punten, 9 punten minder den Hongarije(2) en Engeland(3). Belgie werd keurig 6e en Nederland 7e.


zuid afrika 25 nov 1.jpg - 65.96 Kb

Individueel was het de Zuid Afrikaan Casper Willemse die de beste was met twee eerste plekken. Niemand anders kon dit hem nadoen. De nummer twee en drie hadden beide 3 punten en dit waren Jozef Konopasek uit Tjechie en Matyas Sivak uit hongarije. Leo Koot was beste Nederlander met een 29e plek en 14 wedstrijdpunten. Bij de belgen werd Bert de Mulder 14e, Franck van Waelderen 18e en Staf van Gastel 19e.

Het kampioenschap zit er op en we kunnen terugkijken op een mooi kampioenschap. Een prachtige ambiance in een mooi en gastvrij land en we hadden, ondanks het matige resultaat, een goed uitgebalanceerd team met toekomst. Volgend jaar gaan we naar Ierland en hopen daar ons weer te kunnen mengen om de ereprijzen.


zuid afrika 24 nov 2.jpg - 55.80 Kb

zuid afrika 24 nov 4.jpg - 48.80 Kb

zuid afrika 24 nov 3.jpg - 64.83 Kb