Eindelijk, het gaat beginnen

Vandaag is het afgelopen met de voorbereidingen en gaat het spektakel morgen de 23e beginnen. De teams zijn officieel voorgesteld. U ziet de groep hieronder op het podium en dat zijn vlnr:

Jan van Schendel (coach), Arnout v/d Stadt, Marco Hofman, Henk Roskam, Leo Koot, Theo Leijerik, Dick Ekkelenkamp en Geert.

zuid afrika 22 november 1.jpg - 46.12 Kb

Het voorstellen van de teams ging vooraf aan een parade door het dorp met olympische tafrelen als vlaggedragers en dansgroepen. Nu hebben ze pas echt het gevoel dat het is begonnen.


zuid afrika 22 nov 10.jpg - 82.98 Kbzuid afrika 22 nov 8.jpg - 84.12 Kb

Ik heb geprobeerd om wat meer te weten te komen over de opzet van de wedstrijd e.d. Dit valt niet mee omdat er weinig bekendheid aan gegeven wordt en dat is jammer.

De wedstrijd zal plaatsvinden in Bloemhof Dam. Dit is een 15 km lange ronde dam gelegen langs de Vaal rivier. Deze lokatie is niet onbekend omdat er in 2008 en in 2010 al reeds wedstrijden gevist zijn. Dat was het WK karpervissen en het WK voor dames. het parkoers is verdeeld in twee stukken. Het A,B en C deel en 1.5 km verder het D en E vak. Dit is het officiele parkoers en 14 dagen voorafgaand aan de wedstrijd was het hier verboden om te vissen in welke vorm dan ook. Omdat het een erg groot water is verwacht men dan ook niet veel vis de eerste dag. De vis zal tijd nodig hebben om naar het parkoers te trekken. Natuurlijk hopen we dat dit niet het geval is maar je moet er wel rekening mee houden.

Opvallend is ook dat we te maken hebben met de verschillende waterdieptes. Sommige plekken zijn mooi op diepte maar er zijn ook stukken waar maar weinig water staat. als je de pech hebt dat je hier zit en er staat ook nog een behoorlijke wind dan kan je voorstellen hoe het er onder water uitziet, daar kan het behoorlijk spoken en daar wil de vis niet zitten. De loting zal dus erg belangrijk zijn voor een goede vangst.

De concurrentie

Uiteraard zal het Nederlands team hun best doen om hun titel te prolongeren. Het is niet eenvoudig om aan de kop te komen maar aan de kop blijven is nog veel moeilijker. De trainingsdagen voorafgaande aan deze wedstrijd liet al doorschemeren dat er veel goede teams zijn die het Nederland moeilijk kunnen maken. De grootste favoriet is, net zoals bij alle andere vis disciplines, natuurlijk het Engelse team. Dit team staat onder leiding van visser/coach/manager Tom Pickering en het team bestaat uit de broertjes Steve en Phil Ringer, Mick Vilas, Adam Wakelin en Grant Albutt. Omdat het bekend was dat het deze keer hoofdzakelijk om het vangen van karpers ging hebben ze hun selectie aangepast en alleen maar karperspecialisten gekozen. Ze hebben de lat erg hoog gelegd : alleen goud telt. Het is wel te hopen dat iedereen weer fit is want dat was de afgelopen week wel anders. misschien teveel Hansa bier en biltong?


team engeland.jpg - 32.61 Kbzuid afrika 22 nov 4.jpg - 50.39 Kb

Buiten Nederland en Engeland zijn er ook een paar outsiders. Neem nou onze zuiderburen. Ik kan niet veel vinden over dit team maar dat er toppers tussen zitten is een zekerheid. Veel van hen vissen ook voor Verpa en dat zegt al genoeg. Neem nou Staf van Gastel, deze crack heeft al menig wedstrijd gewonnen en is in de winning mood. afgelopen tijd wist hij de Beker van Vlaanderen te winnen en plaatste hij zich ook met een klinkende zege voor het WK in 2014. Hou dit team in de gaten. Ook Hongarije zal zeker weer meedoen voor de prijzen samen met Italie die net zoals vorig jaar hoog scoorde.Veder kan ik er niet veel over zeggen. Het zal mij niet verbazen als er ineens een verrassing komt in de vorm van klinkende resultaten van onbekende teams komende uit Oost-Europa. veel zal afhangen van een goede loting.


belgie.jpg - 62.98 Kbzuid afrika 22 nov 2.jpg - 63.33 Kb

Last but not least: het team van Zuid Afrika. Zij hebben het thuisvoordeel en zullen zeker proberen om het thuispubliek niet teleur te stellen. dit land staat nog in de kinderschoenen wat betreft het wedstrijdvissen maar een verrassing sluit ik zeker niet uit. We zullen het morgen allemaal beleven. Vers van de pers heb ik te horen gekregen dat morgen Henk Roskam op de reservebank zal plaatsnemen. Het is zijn eigen keuze en gaf zelf aan dat hij niet zeker is van zijn zaak. Deze beslissing van Henk siert hem als mens maar zeker ook als Teamplayer.

Nog wat foto's van de laatste training


zuid afrika 22 nov 11.jpg - 105.07 Kbzuid afrika 22 nov 6.jpg - 50.78 Kb

zuid afrika 22 nov 7.jpg - 81.58 Kbzuid afrika 22 nov 9.jpg - 70.93 Kb

zuid afrika 22 nov 5.jpg - 45.22 Kbzuid afrika 22 nov 3.jpg - 50.44 Kb

zuid afrika 22 nov 1.jpg - 49.45 Kbzuid afrika auto.jpg - 20.99 Kb