Het WK feederteam is er klaar voor


wk feeder 2.jpg - 23.68 Kbwk feeder 1.jpg - 20.88 Kb


Zaterdag 18 en zondag 19 juni wordt bij het Servische Novi Sad het 6e Wereldkampioenschap Feedervissen gehouden. Twee dagen vissen met uitsluitend winkle pickers en feederhengels of te wel werphengels die zijn voorzien van voerkorven of werplood.

Titelverdediger Engeland neemt het die dagen op tegen twintig landen waaronder Nederland dat al eens goud won, maar vorig jaar nota bene in eigen land geen rol van betekenis speelde. Logisch dat Oranje er na die nog niet vergeten teleurstelling op gebrand is om de titel van de Britten over te nemen. Geen eenvoudige opgave met andere grote kanshebbers als Italië, Frankrijk, Hongarije, België en natuurlijk thuisland Servië op het parkoers.

Het Sportvisserij Nederland-team onder leiding van bondscoach Jan van Schendel bestaat uit Arnout van der Stadt, Marco Hofman, Theo Leyrik, Ben van Eck, Frank van der Schaft en Ramon Ansing met 24 jaar de Benjamin van het team. Gelouterde feedervissers die, daags voor de wedstrijden beginnen, al volop trainen aan het wedstrijdwater om straks niet voor verrassingen komen te staan. Al kun je dat zover van huis natuurlijk nooit helemaal voorzien.

Als viswater is namelijk gekozen voor een kanaal met de naam Kanaal Dunav-Tisa-Danube, beter bekend als het DTD-kanaal. Een stilstaand tot traag stromend kanaal qua diepte variërend van 1,5 meter dichtbij de oever tot ruim 8 meter in het midden met een redelijke stand aan witvis waaronder kopvoorn, maar ook karper.

wk feeder 3.jpg - 105.13 Kbwk feeder 4.jpg - 19.05 Kb
Vrijdag 17 juni dient elk team verplicht deel te nemen aan de Officiële Trainingswedstrijd waarna op zaterdag klokslag 8.00 het eerste echte wedstrijdsignaal klinkt en de deelnemers zich op hun gelote stekken mogen gaan voorbereiden en zowel zaterdag als zondag van 10.00 tot 15.00 uur vissend de kleuren van hun land verdedigen.