in de spotlight: Albert Meijer

Het kan u natuurlijk niet ontgaan zijn dat Albert Meijer de laatste tijd steeds vaker in het nieuws komt door zijn goede prestaties langs de waterkant. Daarom vonden wij het tijd worden om hem aan het grote publiek voor te stellen.


albertmeijer1.jpg - 87.25 Kb

In het dagelijks leven is hij accountmanager bij Centraal Beheer Achmea, en als aanbestedingsjurist adviseer hij klanten ook over Europese aanbestedingen. Hij woont in Wildervank, is 44 jaar, en is getrouwd met Miriam, heeft 3 kinderen (2 jongens van 13 en 11, en een dochter van 9). Naast gezin, werken en vissen blijft er voor hem niet veel tijd meer over voor andere hobbies. Maar hij vindt het wel leuk om op z'n tijd rondom het huis met klusjes bezig te zijn, de tuin te onderhouden en natuurlijk te genieten in de tuin. Miriam en Albert hebben wel vele jaren aan stijldansen gedaan; soms overwegen ze het dansen in de wintermaanden weer op te pakken. Verder vind hij het heerlijk om met elkaar uit eten te gaan, met de kinderen een bioscoop te bezoeken of lekker wandelen in het bos. En zaterdags vaak met de kinderen naar hun sport: voetbal en hockey.


Verder zijn verhaal:

 

Albert is een 'Verpa-visser' van het eerste uur. Met het team Verpa Noord waren zij één van de eerste teams die door Verpa werd gesponsord. Met dit team is hij bijvoorbeeld federatiekampioen geworden van Groningen-Drenthe in 2008. In dat zelfde jaar hebben zij ook de Sensas Challenge gewonnen (aan de Lage Vaart). Aan het eind van 2008 is hij overgestapt naar een ander team, toen ARA Sensas. Voor dat team vist hij nog steeds, maar met dit team zijn ze vorig jaar weer bij Verpa terecht gekomen. Sensas werd toentertijd verdeeld door John Lubbers en later ging John werken voor Rive. Via John zijn ze bij Rive terecht gekomen en toen Rive vervolgens werd verdeeld door Verpa, kwam hij weer in contact met Geert.

albertmeijer2.jpg - 44.20 Kb

Hij heeft een passie voor het (wedstrijd-)vissen. Vooral het dobbervissen boeit hem enorm. Vaste hengel, match of bolo, vindt hij allemaal fantastisch om te doen.
Naast het wedstrijdvissen houdt hij zich ook bestuurlijk met het vissen bezig, want hij is bestuurslid bij de hengelsportfederatie Groningen Drenthe, portefeuille wedstrijdvissen (alweer 7 jaar).
In het wedstrijdcircuit probeert hij zoveel mogelijk wedstrijden te vissen. Dat betekent voor hem dat hij meestal 1 dag in het weekend aan het vissen is. Naast lokale wedstrijden doe hij mee aan de Nationale Topcompetitie (de laatste jaren telkens in de top 20 gevist), en vanuit de Nationale selectie een aantal interland wedstrijden mogen vissen. Vorig jaar heeft hij de interland Nederland-Duitsland individueel gewonnen. Een jaar eerder was hij tijdens deze interland individueel tweede. En tijdens de Nedulux in 2013 behaalde hij ook twee keer vakwinst. Samen met Geert vorig jaar de IAM gevist aan het Silokanaal in Brandenburg. Een prachtige visserij (dag 1, 4e in het vak, dag 2 een 5e plaats in het vak).
Hij heeft geen specifieke voorkeur voor een bepaald water, maar een Silokanaal is toch echt een prachtige visserij.
Een paar resultaten die bij hem te binnen schoten:

albertmeijer3.jpg - 77.97 Kb

- federatiekampioen vrije hengel in 2007 (met de vaste stok gevist)
- federatiekampioen korpsen 2008 en 2009
- 2e plaats NK Korpsen 2010
- Winst Verpa Cup Noord 2010
- Vakwinst Noord Oostelijk kampioenschap 2012
- Winst Sensas Challenge 2011 (individueel twee keer vakwinst)
- Winst wintercompetitie 2013/2014 met 6 keer vakwinst
- meerdere (vak-)winsten bij lokale wedstrijden

We zullen hem de komende tijd zeker meer tegenkomen in de landelijke uitslagen.