Na een jaar van opstarten en uitproberen is Team Moordrecht vol goede moed begonnen aan 2008. Ze hebben zich in een nieuwe outfit gestoken en een aantrekkelijk wedstrijdschema samengesteld.  We komen maandelijks bij elkaar om de belangrijkste zaken door te spreken als tactiek en aanpak voor de komende wedstrijden.

De prestaties van het eerste half jaar zijn best redelijk te noemen. Ik zal een paar goede prestaties eruit lichten.
Op 16 maart hebben we met 8 man meegedaan aan de Snertkoppelwedstrijd van Het Eksterveertje in de Vliet bij Leidschendam. De 8e man was De vader van Berry die het laatste koppel kompleet maakte. Het vissen was dramatisch en er was weinig beet te krijgen. Toch was deze wedstrijd succesvol. Tijdens de verloting vielen we allemaal in de prijzen met als klappers een feeder voor John en een fiets voor Bert.

12 April was de eerste landelijke krachtmeting. Samen met vele BV’ers ( Bekende vissers) werd er gevist in de Westfriese Vaart bij Medemblik. Helaas was het nog te vroeg in het jaar en nog veel te koud waardoor de vis nog niet los was. Toch deed het team het goed. Vooral Hans en Erik lieten zien wat ze konden en met een 7e plek voor Hans en een 4e plek voor Erik gingen we huiswaarts met mooie prijzen.

Vorig jaar presteerden we goed tijdens de Sportweek Waddinxveen en dit wilden we dit jaar nog eens dunnetjes overdoen. Deze wedstrijd vond plaats op 31 mei in de Gouwe en we hadden ons optimaal voorbereid. Maar net zoals alle andere wedstrijden ben je hier sterk afhankelijk van de loting. Het gehele team viste goed en kon vis aanbieden. Vooral Koos was top deze dag met een mooie 2e plek. Alleen Ron had een baaldag en kon geen beet krijgen en viste een nul. Hierdoor kwamen we net tekort en werden we 2e.

Hans en Ron visten in de maanden mei, juni en juli de Avondvierdaagse van Wout van Leeuwen en het Amsterdam Fishing Tournament mee. Het AFT speelt zich af in de Amstel en telt 4 wedstrijden.De loting is erg belangrijk bij deze wedstrijd en dat zat ons niet mee. Alleen Hans presteerde goed met een vakwinst tijdens de derde wedstrijd met rond de 10 kg. De serie avondwedstrijden van Wout van Leeuwen werd gevist in de Vlaardingse Vaart.

Hans kon niet boven zich uitstijgen maar Ron deed het erg goed. De eerste drie wedstrijden had hij twee maal een 1 en 1 maal niet aanwezig. De laatste wedstrijd viste hij een drie maar de verschillen waren zo klein dat hij net 1 punt tekort kwam om in de prijzen te vallen. Toch een goede prestatie want het niveau was erg hoog met veel toppers.

Het team doet het ook erg goed bij de zomercompetitie van HSV Moordrecht. Met een gemiddelde opkomst van 23 man bij de eerste 8 wedstrijden staat Ron bovenaan met 28 punten en 4 overwinningen en Erik volgt als  2e. In de B-groep staar Hans bovenaan en maakt grote kans om naar de A-groep te promoveren.

Tot slot nog even iets over onze outfit. Mede dankzij Koos hebben we nu een prachtig setje waarin we al van verre worden herkend. Door de logo’s op borst en rug maken we bekendheid voor onze sponsoren die dit mede mogelijk hebben gemaakt. Ook de kleur is onmiskenbaar en uniek binnen de wedstrijdteams en we zijn er trots op dat we het mogen dragen.

groeten,

Ron Hofland
captain van Team Moordrecht

 

hier de nieuwe outfit :

.

.

Image