hier het bericht :

 

Onder de loep genomen. Verpalokvoeders (27-08)

Verpavoer; een veelbelovende nieuwkomer
Sinds een half jaar op de markt en nu al bezig om een belangrijke positie te veroveren op de Nederlandse lokvoermarkt. Verpa voer op de markt gebracht door Rien Verhoeckx en Geert Pakvis, vandaar de naam Verpa, vindt snel haar plaats in menig viskoffer.
Wat of wie is dit nieuwe lokvoer. Onze snelle reporter stapte in de auto om eens uit te zoeken wie of wat Verpa nu eigenlijk is.

Rien Verhoeckx(l) en Geert Pakvis(r) de heren van Verpa

Afgesproken is om beide heren te ontmoeten in het bedrijfspand in de omgeving van Moordrecht waarvandaan de Nederlandse markt bediend wordt.
In de auto, GPS aan en rijden maar.

Bij het pand van Verpa aangekomen worden we hartelijk ontvangen door Rien en Geert.
Beide heren zijn gepokt en gemazeld in de hengelsportwereld en weten precies wat een enthousiaste witvisser zoekt als hij goed lokvoer nodig heeft.

Rien is immers al jaren actief als wormenleverancier.

Jarenlange ervaring als wedstrijdvisser zijn gebundeld om tot een topvoertje te komen.
Rien brengt een brok ervaring in als het gaat om kennis van de markt en het leveren van kwaliteitswormen. Hij is immers al jaren actief als wormenleverancier. Kan dus goed zijn dat je zijn producten als eens aan de haak hebt gehad. Straks kan het goed zijn dat je niet alleen zijn product aan de haak hebt maar het ook nog als lokvoer gebruikt.

Verpa alround; zowel geschikt voor de Feeder- als voor de stokvisser

Kenmerkend aan alle Verpalokvoeders is dat ze zo vers zijn als wat. Vandaag samengesteld en geproduceerd betekent binnen een paar dagen of soms zelf op dezelfde dag al in de winkel.
Dat is natuurlijk een enorm pluspunt. Hoe verser het lokvoer hoe beter het kan werken.
We eten toch zelf ook geen oud brood? Verder bevat de Verpa geen conserveringsmiddelen iets dat ook niet nodig is als de producten zo snel daar zijn waar ze moeten zijn.
En als laatste is de prijs van de producten erg gunstig. Doordat er gekozen is voor een sobere verpakking en er uitgekiend ingekocht wordt is de prijs die de consument betaald voor Verpa voer goed betaalbaar

De serie bestaat uit een met zorg samengesteld assortiment van 7 lokvoeders:

Elk van deze lokvoertjes is speciaal ontwikkeld voor een bepaalde visserij.
Voor de feedervisserij zijn er de Feeder Mix en de Feeder Mix Special.
Beide voertjes zijn direct klaar voor gebruik en uitermate geschikt voor gebruik tijdens feedersessies.

De twee feedervoertjes met Allroundmix

Voor de stokvisser zijn er een Brasem Mix en een Voorn Mix Dit behoeft eigenlijk geen verdere uitleg dan dat dit voor zich zelf spreekt. De brasemvisser is het beste af met Brasem Mix, gaat het om het vangen van voorn dan lijkt mij de Voorn Mix voor de hand liggen.
Als je veel op vijvers vist, zoals in België veel gebeurt, of je vist veel op stilstaand water dan is de Vijvermix zeker een aanrader. Een schitterend voertje dat zijn uitwerking niet zal missen..

Brasem- en Voorn Mix en voor het vissen op vijvers en/of stilstaand water Vijver Mix

Blijven nog twee lokvoertjes over.

De Allround Mix; kan gebruikt worden door de visser die het zowel voor de Feeder als voor de stok wil inzetten. Een luchtig voer waarbij de ingrediënten afgestemd op allround visserij.

Als laatste stuiten we op de Karper Mix. Ha denk je als witvisser op brasem en voorn wat moet ik daar nou mee. Nou dat zou ik niet te snel roepen. Het voer is speciaal ontwikkelt voor de karpermarkt maar heeft bewezen ook uitstekend te werken als er op giebels gevist moet worden. Kijk nu zijn we weer in beeld. Wie wel eens op giebels heeft gevist weet direct wat ik bedoel. Schitterende vis die niet overal voorkomt. Maar als tie er is is het wel handig om ook een voertje bij de hand te hebben dat je direct in kunt zetten. Ook de karpervisserij wordt steeds belangrijk als het gaat om de wedstrijdvisserij. Zeker internationaal kom je er haast niet meer aan te pas als je de visserij op karper niet beheerst.

Als je het hele assortiment overziet begrijp ik wel waarom vissers als Arjan Kaspers (VVJ 2005), Chaigneau, Ben van Eck, Edgar Kuus, Willem v.d. Helm, Gerrit de Groot en Rien Hermsen, om maar een paar bekende wedstrijdvissers te noemen, voor Verpa gekozen hebben.

Perfekt Brasem lokvoertje voor de brasem.

Ook in België is het Verpalokvoer al ontdekt. Mannen als de bekende oud-international Bart de Gree , meervoudig oud-Belgisch kampioen Karel Swinnen en oud-international en winnaar van Kampioen der Kampioenen Maurice Nejanck vissen met Verpa.

Zelf zijn we ook eens een tijdje aan de slag gegaan met de diverse Verpalokvoeders waarna we ook zeer onder de indruk zijn geraakt van het product.
Opvallend aan bijvoorbeeld de Brasemvarianten is de schitterende kleefkracht van het product.
Zoals met elk lokvoer is het belangrijk om met aandacht je voer aan te maken. De avond ervoor alvast voor te bevochtigen, zeven en de volgende dag afmaken aan de waterkant.
Het voer direct aan de waterkant direct uit de zak gereed maken werkt ook zeer goed zoals wij ondervonden.

Verpa lokvoeders worden verdeeld via de hengelsportwinkelier in je omgeving.
Voor vragen over de verkrijgbaarheid van het voer kun je contact opnemen met Geert Pakvis 06-53242823.
Schroom niet om 1 van de genoemde vissers aangevuld met Joop Klune, die de verdeler is voor Noord Nederland, om nadere uitleg te vragen over de toepasbaarheid van de Verpa lokvoeders.

Gijs Nederlof
www.matchfishing.nl