Visvijver Rauserberger, wij van verpa groundbaits zijn onlangs op bezoek geweest bij Viersel te België op het domein Rausenberger. Het was een oriënterend bezoek aan de vijver om eens de vaste stokken serie aan een zware test te onderwerpen. Van horen zeggen waren er al wat vaste stokken gesneuveld op het water , bevestigd door de uitbater Danny. Zoiets zet je aan het denken, investeren in een goede hengel is één, naar huis gaan zonder je investering is een geheel ander verhaal. Gezien de drukte op de zaak waren wij toch weer later aan het water dan wat wij eigenlijk als doel hadden gesteld, daar de bestellingen altijd voorrang hebben, Verpa heeft nu eenmaal zijn reputatie niet zomaar verkregen. Terug naar de dag zelf, een zeer warme dag met tempraturen tot hoog in de 20 graden nodigd niet uit voor een geslaagde dag, iedereen weet dat me te hoge tempraturen de vis nu eenmaal vaak niet bereidwillig is. Nu heeft domein Rausenberger een visvijver die welliswaar vol met mooie (koi)karpers zit een een groot bestand aan grote steuren. Na het klaar zetten van de plateau's en optuigen van de hengels (Geert pakvis gebruikte deze dag de F1 carp) kan de test beginnen.

 

Met de zeer warme tempraturen en daarmee ook de watertempratuur zat veel vis op dat moment hoog aan de opervlakte, en werden de babarian pellets goed gesoakt om een verticaal spoor naar boven te creëren, en de methode met vette pellets hadden vanaf het begin gelijk de juiste uitwerking. Onze produktie medewerker Daan, ving als eerste een steur op zijn net aangelegde voerstek, een scherp afgestelde pen met een pellet als haakaas was al voldoende om de eerste aanbeet te forceren.

Na wat aftasten hoe de vis reageerd op het aangeboden voer, en het voer ook daadwerkelijk het werk te laten doen is het hek van de dam. De eerste koi karpers worden netjes geland, hoewel de eerste stuks nog niet vde maat hebben waar wij op wachten, om de hengels eens flink aan de tand te voelen. Een karper van 7 tot 10 kilo is toch anders dan karper van 1500 gram, maar eerlijkheids halve zijn de vissen op Rausenberger wel echte vechters en is het topsport om deze vissen te mogen drillen.  Na wat promotionele foto's te hebben geschoten word er weer serieus doch ontspannend gevist, Het domein Rausenberger is afgesloten en daarmee zijn er geen pottenkijkers of ander gespuis waar je rekening behoeft te houden, Danny doet na elke aankomst van een visser het hek weer op slot. Trouwens het is ook zeer lekker op zo'n warme dag dat de kantine een heerlijke koeling heeft met alle soorten drankjes, koud water tijdens het vissen en een heerlijke koude gele jongen na het vissen, maar dat terzijde. Terug naar het vissen. De F1 carphengel , een hengel met ruggegraat was opgetuigd met onze Competition nylon en de nieuwe carp competition dobbers, om gericht en scherp te kunnen vissen. Hoewel karper in de vijver een veel grotere populatie heeft dan de brasems trapt geert af met 2 mooie exemplaren

Dit waren ook gelijk de laatste, want de karper had de voerstek gevonden die was opgebouwd uit Babarian pellets in de maten 2 4 en 6 mm, waarbij de hoge vetpercentage pellets werden gebruikt ( vetpercentage staat altijd op de verpakking vermeld bij babarian baits )  De eerste koikarper vind de binnenkant van Geert Pakvis zijn net en gelijk daarna volgen de volgende vissen.

Waar andere vissers op het water moeite hadden de vissen op de stek te krijgen, was voor ons het voeren met de vetste pellets sleutel naar succes, kantekening moet daarbij gezet worden voor de lezer, vette pellets vullen de vissen ook meer, zet deze in bij hoge tempraturen en op dagen dat het metabolisme van de vissen in de hoogste versnelling staat, je wilt vissen vangen, niet vetmesten. Maar met deze tempraturen behoeft men niet te kijken op een kilo meer of minder. Ondergetekende heeft deze dag ook nog een hengeltje uitgegooid, als karpervisser was mijn uitrusting een penhengel met een testcurve van 1.25 LBS, competition carp dobbertje en een haakje nummer 8 van drennan continental, Ik had mijn eigen plan getrokken en viste met grotere pellets, de personal Flavour in maatje 8 gesoakt in liver van First Flavour, doormiddel van de bekende Vacu vin, waarbij je de flavour echt naar binnen laat trekken door het onttrekken van lucht en een vacuum creeërd. Tijdens het nemen van foto's had ik een klein voerstekje gemaakt met +- 500 gram pellets, gezien de tempraturen en de gebruikte pellets waren deze als uiteen gevallen en ontstaat er een mooie voerstek met weinig tot geen opneembaar aas, waar toch een prikkel vanuit gaat door de wolk van attractors. Daar ik een echte penvis liefhebber ben (penvissen, het vissen met een dobber ipv het vissen met electronische beetmelders) Ik neem Daan mee naar mijn stek en als hij zijn lijn natmaakt komen de eerste aasbellen als boven en eigelijk direct de eerste aanbeet. En wat een fantastiche 10 min waren er daar voor ons, een dril van een +- 13 kilo wegende steur blijft een memorable moment, zeker voor Daan die deze vissoort nog nooit eerder had gevangen.

Aan de andere kant van het water is de aktie nu echt losgebarsten, waarbij de F1 carp hengel dus niet barst, om het maar platvloers te zeggen, Geert staat daar ook na een mooie dril met een geweldige streur in zijn handen, de combinatie van het juiste en kwalitatieve hoog waardige voer, en de uitgebalanceerde materialen zorgen voor plezier in optima forma.

De hele dag hebben wij zeer goed gevangen terwijl de omstandigheden niet optimaal waren, Zelf was ik 'smiddags al gestopt wegens het vergeten van mijn Petje en mijn slinkende haardos, en een zonnesteek, daar zat ik niet op te wachten. Geert pakte nog mooie koi karpers, en de eerste Verpa wedstrijd heeft dan ook al plaats gevonden op Domein Rausenberger.

extra tips

De vissen zijn Groot, een karper landings net extra naast je gewone schepnet (pannetje) is geen overbodige luxe, een steur van een meter past echt niet in je pannetje. Daarnaast heb je voor de grotere vissen een onthakings mat nodig, deze zijn niet duur en volop verkrijgbaar in de betere hengelsport zaak en echt wel nodig op een domein als Rausenberger. De vijver bevat veel vis, neem voldoende lokvoer mee, op het domein is ook voer verkrijgbaar van Verpa.


 

Ook vissen op Domein Rausenberger ?

Domein Rausenberger VZW

Veerstraat 162 2249 Viersel te België

0032 (0) 474 379039

Lidgeld per jaar - bezoekers €10 - vissers €25

Opening en prijzen

Enkel op reservatie - Halve dag 07.00 - 13.00 of 13.00 - 19.00 € 6,- / Hele dag 07.00 - 19.00 € 12,-

Nacht vissen 19.00 - 07.00 € 12,-


 

raymond renirie