Op vrijdag 19 en zaterdag 20 september werd er in Belgie een EK voor poor politiemensen gevist. Het aantal deelnemers, 120 in totaal, kwamen uit de volgende landen, Italie, Duitsland, Ierland Belgie, Engeland en Nederland. Plaats van het EK vaste stok het kanaal Herentals - Bocholt ook genoemd het Kempischkanaal  nabij Mol en het Albertkanaal te Geel. Naast de landenteams deden er 24 regionale politie visteams mee aan dit EK.

Tijdens de oefenweek op het kanaal Herentals - Bocholt ( kempischkanaal) en het Albertkanaal werd het een ieder van ons duidelijk dat het moeilijk zou zijn om een vis te vangen. Het water was er zo helder dat het wel kraanwater leek. Met gemak keek je 3 tot 4 meter de diepte van het  water in. Als er een vis werd gevangen op het Kempischkanaal was dat een klein baarsje of een klein voorntje een enkle keer werd er een grotere vis gevangen.
Ook tijdens het oefenen op het Albertkanaal bleek dat het hier zeer moeilijk was om een vis te vangen. Dan weer werd er een vis gevangen op 15 meter, of  20 meter of zelfs ruim 70 meter uit de kant. Grote aantallen werden er niet gevangen. Het kanaal bleek een enorme klotsbak te zijn waar zeer grote duwboten doorvoeren ( lengte van een voetbalveld).

Dag 1:
Tijdens het dit EK werd er op vrijdag 19 september 2008 met de vaste stok gevist op het kanaal Herentals - Bocholt, beter bekende onder de naam Kempischkanaal. De resultaten op dit kanaal waren bedroevend slecht. Van de 120 deelnemers waren er  74 die een of meer vissen hadden gevangen en dus 46 die geen vis hadden. Twee leden van het Groninger team ( waaronder schrijver) behoorden bij die ongelukkigen die geen vis hadden. Ondanks dat waren wij nog lang die de slechtste van de 24 deelnemende teams. Na de 1e dag stond ons team 12e.  De dag winnaar had iets meer dan 900 gram. Velen hebben deze dag geen beet gehad. Velen ook mensen die wel een vis hadden gevangen, gaven aan dat dit water een EK onwaardig water was. Voor een klein beetje resultaat was je erg afhankelijk van de loting, omdat van te voren al bekend was dat het midden stuk van het parcours zeer zeer slecht was.
Dag 2:
De tweede dag  werd er met een feeder, bolo of match gevist op het bekende Albertkanaal. Ook dit water bleek zeer moeilijk te zijn. In vak A waren er van de 24 vissers maar liefst 20 die geen vis hadden. Velen hebben geen beet gezien. Het Groninger politievisteam presteerde hier beter. Op een na had iedereen vis. En omdat dit ook een zeer moeilijk water was vielen hier ook meerdere nullen. In spanning wachten wij ´s avond tijdens de prijsuitreiking af wat het eind resultaat zou zijn. Toen de einduitslag bekend werd gemaakt bleek dat het Groninger politievisteam zich had weten op te werken naar een 5e plaats. Na een moeizaam begin vonden wij dit niet een slecht resultaat, maar wij kunnen beter. 
Individueel zaten alle Groninger visser deel uitmakend van het Groninger visteam in de prijzen.Dit betekent dat een ieder bij de 1e , 48 prijs winnaars zaten.
Over belangstelling had het EK dit jaar niet te klagen. Gespot werden er Gijs Nederhof, Jan van Schendel en ook onze sponsors Geert Pakvis en  Rien Verhoeckx  van Verpa lieten zich zien. Het Groninger politieteam wardeerde het erg dat hun sponsor zoveel belangstelling toonde. Namens het visteam wil ik dan ook onze sponsor zeer hartelijk danken voor hun inzet en het beschikbaar stellen van voer. 

 

Image

 

Op de foto: staand, van links naar rechts, Wout Oldenhuis, Nanno Kamst en Gerrit Meulenbelt.
Geknield van links naar rechts, Henk van der Linde, Jan Steenhuis en Harris Huizingh.

 

Image