Het is alweer 2008 , en tijdens dit schrijven nog 8 dagen naar de jaarlijkse uitdaging voor de Fieldtesters.
Zal het wederom lukken een Karper boven de 20 kilo te vangen, iniedergeval zijn de jongens druk doende hun voorbereidingen te maken. Hengels, lijnen , onderlijnen en al het kleinmateriaal worden tot nader inspectie onderworpen.
Op het water in kwestie, kan je 1 run krijgen in een week, die wil je niet verprutsen. Vorig jaar had Raymond nog 2 vissen van 26.2 kilo en een 22.4 kilo, beide spiegelkarpers. Het jaar daarvoor zijn zwager Peukie een 26.5 kilo schub. Ze zitten er wel.
Terug naar de voorbereidingen. Als al je materiaal in orde is, blijft er 1 aspect over ........ AAS ! , niks mag daar aan mankeren, al dat mooie materiaal boven water ( de modeshow van de waterkant , tentje, bootje, rodpod, en al dat andere soms overbodige luxe spulletjes ) het komt erop neer dat je een vis kan vangen als deze na inspectie van jouw aas, beseft dat dit voor hem een goede aanvulling is "zijn Dieet". Daarom steken de fieldtesters Raymond en Micheal zoveel tijd in het bereiden van hun aas.
Hieronder een impressie van donderdagavond 14 augustus, het maken van hun aas, en hoe een boilie van Babariancarp tot stand komt.


De machine word klaargezet voor 3 uurtjes intensieve arbeid.

.

Image



Flavours .... een juiste keuze word door meerdere jaren op het zelfde water bepaald.

.

Image



Eduard kwam op bezoek en stak gelijk de handjes uit de mouw, hier het mixen en klaar maken van het boilie deeg

.

Image



Mike Flaton houd toezicht op productie ( detail.... 1 dag later word micheal vader, hij wist dit op moment van het fabriceren van de boilies ( hou je koppie erbij mike Laughing )

.

Image



Mike achter de machine, de machine kan zoveel meer aan dan we zelf kunnen koken, alles is dan ook op elkaar afgestemd , boilies mogen niet uitdrogen voordat ze in het kookproces komen

.

Image



Koken het grote probleem van thuis werken. elke 2 min nieuwe lading het water in, als water is verdampt en nieuw water moet worden toegevoegd is het weer wachten op KOKEND water.....lastig!

.

Image



Het laaste stukje van het proces het uitwasemen en daarna drogen van de boilies, 24 uur voordat deze boilies de vriezer in gaan.

.uitwasemen

Image

.droognetten en 24 drogen

Image

.elk netvak bevat +- 5 kilo boilies

Image

.bollen bollen bollen ze zien er allemaal het zelfde uit ongeacht welk merk, maar deze wel van suprieure ingredienten, Babarian carp laat niks aan het toeval over.

Image